Omdat film een middel is en geen doel

door - Orange Films

Orange Films

Bij Orange Films houden we van verhalen. Van échte, oprechte en authentieke verhalen. Verhalen van échte mensen. Verhalen die ontroeren, verhalen die inspireren en verhalen met een krachtige boodschap. Film is voor ons dé manier om die verhalen te vertellen.

Maar al te vaak kloppen er klanten bij ons aan met de mededeling dat ze graag 'iets met film willen doen'. “Iedereen doet het immers! En het is ongelofelijk hot. Dus dat willen wij eigenlijk ook wel. Kunnen jullie wat voor ons betekenen?” Wij vertellen onze klanten dan altijd dat een film voor ons geen doel an sich is. Film is voor ons een middel. Een fantastisch en krachtig middel om een gesteld doel te bereiken.

Ontwikkelingen

De mogelijkheden om iets mooi in beeld te brengen blijven zich ontwikkelen. Met de opkomst van 360 graden films en virtual reality komen er weer fantastische nieuwe mogelijkheden bij. Mensen communiceren nog steeds iedere dag meer aan de hand van beeld. De ontwikkelingen volgen elkaar sneller op dan ooit. Op het moment dat dit stuk geschreven wordt, zijn deze nieuwe ontwikkelingen waarschijnlijk al weer oud nieuws. Maar goed, fantastische nieuwe mogelijkheden dus. Voor ons blijven al die ontwikkelingen voorlopig wel beperkt tot nieuwe middelen. Nieuwe middelen waarmee een verhaal kan worden verteld, waarmee een boodschap kan worden overgebracht en uiteindelijk natuurlijk een doel kan worden bereikt.

Nieuwe ontwikkelingen worden in onze ogen echter vaak gebruikt om snel te scoren. Iedereen wil dolgraag viral gaan met zijn of haar video. Maar met die middelen kun je zoveel meer dan dat. Viral gaan met een spectaculaire 360˚ film is volgens ons nooit een doel op zich. Er zijn films die miljoenen keren bekeken zijn, maar die weinig tot geen impact hebben gehad. Er zijn ook films die een stuk minder bekeken zijn, maar veel meer hebben bereikt. En zeg nou zelf, waarvoor zou jij dan kiezen?

Kies voor de lange termijn

Snelle resultaten zijn niet verkeerd, maar zorgen er vaak niet voor dat jij je doelgroep op langere termijn aan je bindt. Jouw spectaculaire 360* graden viral van vandaag is morgen alweer oud nieuws. En probeer maar eens iedere dag een viral te maken!

Zoals gezegd zijn films voor ons een fantastische manier om verhalen te vertellen en ze écht tot leven te laten komen. Verhalen creëren relaties tussen mensen en zetten verandering in gang. Dus vertel jouw unieke verhaal aan de hand van een film. Ga op zoek naar wat jij je doelgroep wil vertellen en wat dat verhaal uniek en onderscheidend maakt. Laat zien waarin jij relevant voor jouw doelgroep bent en ga voor een langetermijnrelatie. Want een film is en blijft voor ons een middel en een middel dient een doel!

Terug naar blog