Heb je vragen?

ONZE FAQ

Voordat we gaan filmen

Wat kost een videoproductie?

Aangezien wij altijd maatwerk leveren, is dit een moeilijke vraag. Het antwoord hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld van het aantal draaidagen. Voor een draaidag met twee personen rekenen we ongeveer 1800 euro. Hierna start de montage. Over het algemeen liggen onze prijzen tussen de 3000 en 8000 euro exclusief btw, al verschilt dit alsnog dus per project. Een (online) commercial kost al gauw meer dan 20.000 euro.

Ik heb een wat kleiner budget. Kan ik dan ook bij Orange Films terecht?

Wij maken films voor relatief uiteenlopende budgets. Bij Orange Films kun je voor een film terecht vanaf 1500 euro exclusief btw.

Zijn er opdrachten waar jullie nee tegen zeggen?

We richten ons voornamelijk op de zakelijke markt. Om deze reden doen wij geen opdrachten voor particulieren. Wél maken wij trouwfilms onder een andere naam: Mai Mai Trouwfilms.

Na de opnames

Hoe wordt de film afgeleverd?

Je krijgt de film in eerste instantie te zien via een link van Vimeo die wij doorsturen. Vimeo is een platform waarop grote video's kunnen worden gehost. We gebruiken dit ook voor de films in ons portfolio op onze website. Het voordeel van het tonen van de video via een link is dat je de film niet zelf hoeft te downloaden. Wanneer de uiteindeijke versie af is, kun je deze ook vanuit Vimeo downloaden en zelf gebruiken. Dit is meestal in formaat .mp4, de meest gangbare voor online gebruik. Uiteraard zijn er bij vraag ernaar meerdere formaten mogelijk.

Binnen hoeveel tijd kunnen we ongeveer het eindproduct van een film verwachten?

Wij werken snel én flexibel, uiteraard binnen onze mogelijkheden. Aftermovies kunnen we vaak al na twee dagen opleveren, indien dit nodig is. Voor animaties en gescripte films is wat meer tijd nodig. Doorgaans lukt dit ons binnen drie of vier weken door te sturen. 

Hoeveel momenten van feedback zijn er en wat zijn de kosten hiervan?

In de meeste gevallen bieden wij één of twee kosteloze feedbackrondes aan. Als blijkt dat er meer nodig zijn, dan rekenen we daar extra voor. Deze kosten liggen meestal tussen de 60 en 100 euro per extra feedbackronde. 

Krijgen wij de geschoten beelden ook zelf?

De ruwe beelden die wij schieten, blijven in ons bezit. Dit zijn vaak grote bestanden waar veel beelden tussen zitten die we niet zullen gebruiken voor het eindproduct. Onze professionele editors verwerken dit voor jou tot een mooi resultaat!

Mogen wij iets met de door jullie geschoten beelden doen?

De rechten van het geschoten materiaal blijven altijd bij ons liggen. Het is dus niet de bedoeling dat hier een eigen montage van wordt gemaakt.

Tijdens het project

Rekenen jullie reiskosten?

Reizen verrekenen wij inderdaad door op de factuur. Per gereden kilometer rekenen wij 0,50 euro.

Hoe gaan jullie te werk?

Wij verdelen onze projecten over het algemeen in acht figuurlijke stappen, van kennismaking tot feedback en oplevering. De volledige werkwijze die wij doorgaans hanteren kun je vinden op onze 'werkwijze' pagina. 

Hoe groot is jullie team?

Per seizoen en per opdracht verschilt de grootte van ons team. Momenteel hebben wij een vaste kern van elf personen. Per opdracht huren wij indien nodig professionals van buitenaf in.

Welke apparatuur gebruiken jullie?

We filmen met meedere soorten camera's. Voor high-end films maken we gebruik van de Canon C500 ii. Daarnaast hebben we twee Panasonic S1H camera's. Deze toppers filmen in een HD-resolutie van ruim 6K (lees: 6.000 pixels) en geeft de meest haarscherpe beelden. Daarbij gebruiken we kwaliteitslenzen van allerlei soorten en maten. Ook werken we met een gimbal: een geautomatiseerde stabiliserende camerahouder. Daarnaast beschikken wij natuurlijk ook over licht, statieven en geluidsapparatuur.

Lees hier meer over het materiaal en hoe je de kwaliteit ervan terugziet in onze films.

Verzorgen jullie ook voice-overs?

Dit is zeker mogelijk! We hebben een uitgebreide lijst met voice-overs waar we fijn mee samenwerken.

Filmen jullie ook met drones?

Ja! Wel belangrijk is dat het ons niet óveral lukt om met drones te filmen, omdat de regels hiervoor steeds worden aangepast. Je kunt ons natuurlijk altijd vragen hoe dat precies zit. We helpen je graag!

Kunnen jullie ook slowmotion opnames maken?

Dat kunnen wij zeker. De camera's die wij gebruiken, hebben allemaal deze functie. Wel adviseren wij graag of deze beelden relevant zijn voor de film die we gaan maken. Een interview in slowmotion staat natuurlijk een beetje gek. ;-)

Mogen jullie alles en iedereen filmen?

Deze privacyregels worden net als de regels van het vliegen met drones met de jaren strenger. Tegenwoordig verschilt het per situatie wat of wie je precies mag filmen. Het is verstandig om dit met handtekening vast te leggen voordat we gaan filmen. In sommige situaties is dit onmogelijk, maar hier hebben wij oplossingen voor.

Is de muziek die jullie gebruiken rechtenvrij?

Wij zorgen altijd voor muziek die ook door onze klanten gebruikt kan worden. Dit bieden wij kosteloos aan.

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur even een mailtje of bel ons voor meer informatie!