Waarom MKB'ers moeten investeren in product video's

door - Orange Films

Orange Films

Product video’s. We kennen waarschijnlijk allemaal de video’s van webwinkel CoolBlue. CoolBlue maakt voor allerlei verschillende producten korte video’s waarin diverse functionaliteiten en andere eigenschappen, zoals het prijskaartje, besproken worden. Maar waarom steken ze daar eigenlijk zo veel energie in? Is het nodig om voor de promotie van een product een product video te produceren? En waarom zou je als MKB ondernemer in hemelsnaam investeren in het maken van product video’s?

Product video’s als beslisfactor

Consumenten struinen tegenwoordig wat af op internet wanneer ze bezig zijn met de aankoop van een product. De mondige consument van nu wil allerlei eigenschappen en functionaliteiten weten voordat hij of zij overgaat tot een aankoop. Een product video kan dan een goede beslisfactor spelen in het aankoopproces.

Een product video is ook een mooie manier om je potentiële klanten de eigenschappen van een product op een makkelijke manier aan te bieden. Een lange lap tekst wordt vaak niet gelezen waardoor talloze potentiële klanten niet de juiste informatie krijgen. Met een product video bied je ze die informatie op een makkelijke en effectieve manier aan.

Professionele uitstraling

Een product video komt daarnaast over het algemeen geloofwaardiger over dan een stuk tekst, omdat het echte mensen zijn die vertellen over de voordelen van jouw product. Met een product video kun je dus goed uitleggen wat jouw product uniek maakt en waarin het zich van andere producten onderscheidt. Op die manier straalt een product video ook meer authenticiteit uit dan geschreven informatie. Een product video is dus een krachtige manier om jouw product, en daarmee jouw merk, in de markt te zetten.

Vergroot je online vindbaarheid met product video’s

Zoekmachines als Google waarderen hoogwaardige content met hoge posities in de organische zoekresultaten. Product video's worden door zoekmachines over het algemeen hoger geïndexeerd dan een lap tekst, waardoor jouw website beter vindbaar wordt met behulp van product video’s. En meer bezoekers voor je website kan zo maar eens een stijging in conversies opleveren.

Deel jouw product video’s via sociale media

Om jouw producten online nog beter vindbaar te maken kun jij jouw product video’s ook verspreiden via verschillende sociale media. Een product video is perfecte content om te delen via bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. Ook voor social media geldt dat video’s over het algemeen hoger geïndexeerd worden dan een lap tekst. Dat betekent dat jouw update met video hoger in de tijdlijn van je volgers verschijnt. Door jouw product video te delen vergroot je daarom op een vrij eenvoudige manier jouw fanbase en vind je nieuwe ambassadeurs voor jouw merk.

Product video’s zijn goedkoop

Voor een groot bedrijf als CoolBlue is het natuurlijk geen grote investering om een product video te maken, maar voor jou waarschijnlijk wel. Bij Orange Films bieden we jou daarom een makkelijk en goedkoop, maar wel kwaliteitsrijk alternatief aan. Binnen dat programma zijn er verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een product video met of zonder presentator. Omdat een product video over het algemeen weinig montagewerk vereist, blijven de productiekosten relatief laag. Voor iedere ondernemer in het MKB het overwegen waard dus!

Ben jij ondernemer in het MKB en wil je aan de slag met product video’s? Neem dan contact met ons op.

Terug naar blog