Animatie

Meer weten? Neem contact op!

Biedt jouw organisatie producten of diensten aan die moeilijk onder woorden te brengen zijn? Vind je het lastig om specifieke kenmerken of voordelen van je product of dienst te benoemen? Maak het jezelf en vooral je klanten gemakkelijk door een animatie te laten maken. Door het maken van een animatie verpak je je boodschap op een simpele en heldere manier zonder poespas. Dat doen we met ons andere bedrijf Fiks Film animatiestudio. 

De kosten van het laten maken van een animatie van 60 seconden bedragen gemiddeld € 3.900 tot € 20.000, afhankelijk van inhoud, lengte en complexiteit.

Maak je boodschap visueel met een animatie

Mensen zijn visueel ingesteld en daarom is beeld vaak makkelijker te begrijpen dan een stuk tekst, vooral bij ingewikkelde of grote hoeveelheden informatie. Daarnaast kan beeld in de vorm van een animatie veel meer op een passieve manier worden verwerkt dan tekst. In ons digitale tijdperk krijgen we - online - continu informatie toegeworpen, dus is dat alleen maar voordelig. Een animatie trekt de aandacht en is bovendien een efficiënte manier van informatieverstrekking: je geeft veel informatie in korte tijd op een aantrekkelijke manier.

Een versimpelde weergave van de werkelijkheid

Door een animatie te laten maken ga je eigenlijk terug naar de kern van je boodschap. De boodschap wordt ontleed en alle overbodige factoren worden geëlimineerd. Zo blijft er een hapklaar stukje informatie over. Ingewikkelde processen worden in een animatie inzichtelijk voor je doelgroep.

Een high-end animatie voor Patagonia.

Wat levert een animatie op?

Een animatie blijkt dus een erg effectief middel te zijn om ingewikkelde, maar ook minder ingewikkelde informatie over te brengen. Daarnaast wordt video beter ontvangen dan tekst, waardoor je content aantrekkelijker is voor je klant. Tot slot kun je met een animatie je SEO verbeteren, doordat wij onze video’s met zorg optimaliseren voor een goede vindbaarheid.

Een animatie van Fiks Film 

Bij Fiks Film kun je verschillende soorten animaties laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een “platte” 2D animatie of een 3D animatie met diepte en perspectief. Een andere mogelijkheid is de whiteboard animatie, waarbij een tekenaar van bovenaf gefilmd wordt terwijl hij het proces uittekent. Welk type animatie het meest geschikt is bepalen we van aan de hand van de boodschap en identiteit van jouw organisatie.

Animatie laten maken?

Neem contact met ons op. Dan vertellen we je over onze werkwijze, doorlooptijden en andere ervaringen. 

Meer weten? Neem contact op!
Terug naar diensten