Video marketing

Meer weten? Neem contact op!

Video is aantrekkelijke en gemakkelijk te consumeren content. Zeker in een tijd waarin we overspoeld worden met enorme hoeveelheden informatie, biedt video een uitkomst om de aandacht van de kijker op te eisen. Een zeer groot deel van de marketeers past video al toe als marketingtool. We weten echter dat een film zonder een bepaalde achterliggende gedachte niet vanzelf een succes wordt. Je behaalt je doelstelling alleen als je werkt vanuit een concrete strategie, oftewel een video marketing plan.

De kosten voor advies over en ondersteuning bij video marketing starten vanaf € 5.000 euro.

Doelstelling centraal

Bij het maken van een film gaan we dus uit van een specifieke doelstelling. We zeggen niet voor niets dat een film een middel is om een doel te bereiken en geen doel op zich. Deze doelstelling kun jij zelf al hebben vastgesteld vanuit je algemene marketingstrategie. Is dat niet het geval, dan nemen we dit mee als we om de tafel gaan zitten en besluiten we of je video marketing gaat inzetten voor bijvoorbeeld communicatie met je doelgroep, of voor online marketing of sales.

Video marketing plan

Het video marketing plan ligt aan de basis van het succes van jouw film. Het is daarom essentieel dat we vanaf het begin jouw video marketing strategie vaststellen. We houden daarvoor de volgende stappen aan:

1. Doelstelling | Allereerst bepalen we welke doelstelling ten grondslag ligt aan je video marketing strategie: Wat wil jij met jouw film bereiken, bij wie en binnen welke periode?

2. Vorm en inhoud | Vervolgens bepalen we samen welke boodschap en vorm hierbij aansluiten. Wil je een specifiek product onder de aandacht brengen? Dan maken we een productvideo. Wil je je naamsbekendheid vergroten? Dan gaan we voor een bedrijfsfilm.

3. Integratie | Aangezien video marketing onderdeel uitmaakt van je overkoepelende marketingstrategie, moet jouw film naadloos aansluiten op je overige marketingactiviteiten, zodat ze elkaar kunnen versterken.

4. Verspreiding | Daarna maken we een selectie van kanalen voor het verspreiden van je film op basis van een doelgroepanalyse. Zo weten we zeker dat jouw film op het juiste moment, op de juiste plek én door de juiste personen gezien wordt. Je film kan bijvoorbeeld verspreid worden via je website, televisie, e-mail of social media.

5. Meting | Tot slot stellen we vast hoe en wanneer je de prestaties van de film meet, zodat je kunt nagaan of je doelstelling behaald is en of je video marketing strategie eventueel aangepast moet worden.

We maken niet zomaar mooie films. We houden altijd jouw doel voor ogen, zodat we samen jouw film samen tot een succes maken! Neem een kijkje in ons portfolio om te zien wat voor films we zoal al hebben gemaakt!

Wil je meer weten over video marketing of heb je interesse in een film? Neem gerust contact op of neem een kijkje op onze FAQ pagina! We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Een filmische greep uit diverse producties. 

Meer weten? Neem contact op!
Terug naar diensten