Instructiefilm

Meer weten? Neem contact op!

Een instructiefilm is de ultieme manier om de kijker jouw product of dienst in een korte tijd uit te leggen. In een instructievideo laat je nieuwe en bestaande klanten stap voor stap zien hoe een proces werkt of hoe jouw product het beste gebruikt kan worden. Hierdoor informeer je de kijker nóg beter en help je hem de beste keuze te maken. Bovendien worden videobeelden veel beter opgenomen door mensen dan tekst. De kans dat jouw product of merkt blijft hangen wordt daardoor ook een stuk groter.  

Instructiefilmpjes zijn niet meer weg te denken van het internet. Op YouTube vindt je bijvoorbeeld talloze how to-video’s en tutorials over de meest uiteenlopende producten en onderwerpen (weet je de Will-It-Blend hype nog?). Door zelf een professionele instructiefilm te laten maken, laat je in één klap zien dat je servicegericht bent en met de klant meedenkt. Doordat de consument dankzij de heldere instructiefilm op voorhand kan zien wat hij koopt, zal jouw product zichzelf gaan verkopen. Op een vlotte manier wordt namelijk uitgelegd wat het product kan betekenen voor klanten. Ook voorkom je dat de consument een verkeerde beslissing neemt of onjuiste verwachtingen heeft van het product of de dienst. Hierdoor worden fouten voorkomen en blijven kosten bespaard. 

Samen met jou bekijken we wat de beste vorm is om jouw instructiefilm te laten maken. We kunnen bijvoorbeeld jouw product of dienst filmen en voorzien van een voice-over, maar het is ook mogelijk animaties toe te passen. In een animatie kunnen we namelijk zeer ingewikkelde diensten of processen op een vereenvoudigde wijze weergeven

Zo brachten wij de nieuwe interne app van COOP Supermarkten onder de aandacht.

Instructievideo voor medewerkers

Ook voor het trainen en instrueren van (nieuwe) medewerkers is een instructiefilm een ideaal middel. Met een duidelijke trainingsvideo zijn (nieuwe) medewerkers snel up-to-date van hun werkzaamheden, de regels en mogelijke gevaren. Bovendien kunnen onze instructievideo’s voorzien worden van een voice-over in verschillende talen. Communiceer helder met uw werknemers van of in het buitenland door een trainingsvideo of instructiefilm te laten maken. Met de inzet van een instructievideo voor (nieuwe) medewerkers neemt de productiviteit en effectiviteit in jouw organisatie toe. Nieuwe medewerkers hebben minder vragen, weten sneller wat ze te doen staat en hebben in een korte tijd uitgelegd gekregen hoe de systemen of processen binnen jouw organisatie werken. Meer over de voordelen van film in je interne communicatie lees je in deze blog. Bekijk in ons portfolio welke instructie-, productvideo's of animaties we al hebben gemaakt!

Wil je ook een professionele instructiefilm laten maken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact op! Of neem een kijkje op onze FAQ pagina.

Meer weten? Neem contact op!
Terug naar diensten