Livestream: bij het rechte eind

door - Orange Films

Orange Films

Hoe langer deze coronacrisis aanhoudt, hoe groter het effect ervan wordt. Zo ook de stapel met vragen betreft: hoe nu verder? Zo hebben ondernemers enorm veel vragen over hun rechten en plichten, zoals over de introductie van de NOW, het stilleggen van projecten, het OV en contractafspraken. Daarom is het voor juristen belangrijk om je klanten zo goed mogelijk over deze regelingen te informeren. Wij bieden een oplossing op maat: live video.

Het delen van informatie kan tegenwoordig op afstand via diverse middelen als Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts. Een nadeel van meetings via dit soort technieken is dat ze vaak moeilijk te volgen zijn. Het geluid en het beeld lopen vaak niet lekker en de verbinding laat ook wel eens de wensen over. Pas na de herkenbare uitspraken 'Horen jullie mij?', 'HALLO?!', 'Ik kan jullie niet zien, jullie mij wel?' kan een bespreking eindelijk worden gestart. Niet erg professioneel, dus. Als dienstverlener wil je natuurlijk hoge kwaliteit bieden. Wij kunnen je daarbij helpen via een webinar of livestream.

VOORDELEN 

Vorige week klopte advocatenkantoor Poelmann van den Broek als vaste klant hiervoor aan onze digitale deur. We reden met onze live-apparatuur naar Nijmegen om op locatie een heuse studio te bouwen. In twee dagen zijn vanuit verschillende rechtsgebieden een aantal webinars opgenomen, waar met plezier gebruik van werd gemaakt. De live Q&A die volgde, zorgde voor veel interactie tussen de advocaten en de kijkers van de livestream. Op deze manier kon Poelmann van den Broek de tijd nemen om besluiten van de overheid genuanceerd uit te leggen. Bekijk een van de webinars hier! 

Een ander voordeel van deze webinars is dat de fragmenten na de filmopnames nog eens kunnen worden ingezet. Wanneer klanten een specifieke vraag hebben, kan een deel van de webinar worden verstuurd. Dit kan aanleiding geven tot behoefte aan verdere hulp bij een vraagstuk. Webinar en livestream hoeft dus niet een tool te zijn om enkel te informeren, maar kan ook het begin zijn van een nieuwe opdracht voor een klant.

MAATWERK

Wat onze aanpak bijzonder maakt? Bij Orange Films leveren wij altijd maatwerk. Zo ook met live video. Van tevoren bespreken we samen met jou wat we willen bereiken met deze film(s) en welke ideeën we hierbij hebben. Wat wil je zoal vertellen en hoe wil je overkomen? Gaan we voor een 'rauwe' live registratie of kiezen we voor een vooraf geschreven script en nemen we jouw video vooraf op in de studio? De zorgen over de techniek en regie nemen we jullie uit handen.

Daarnaast bekijken we ook bij welk format jij je prettig voelt. Zo vonden de advocaten van Poelmann van den Broek het best spannend om direct live te gaan. Daarom kozen we ervoor om de presentaties een dag eerder op te nemen. De Q&A sessie ging vervolgens wel live. Deze aanpak bleek fijn te werken.

VOORBEREIDING EN TARIEVEN

Wij bieden deze live diensten aan vanaf onze locatie in Creative Valley op Utrecht Centraal. We hebben een mobiele studio tot onze beschikking die we in heel Nederland kunnen opbouwen, mocht dit de voorkeur hebben. Onze tarieven voor een webinar of livestream op een door jullie gekozen locatie starten op 3.000 euro. Wij komen dan met twee crewleden en de nodige live-apparatuur. We nemen uiteraard Corona veiligheidsmaatregelen. Jullie gezondheid en die van ons staat natuurlijk voorop.

Een livestream vanuit Creative Valley kunnen wij iets voordeliger aanbieden. Voor een dag opnames brengen wij hiervoor 2.000 euro in rekening. Uiteraard denken wij ook mee in de voorbereiding. Wat wil je met deze live video overbrengen? Willen jullie alles live opnemen, of maken we van tevoren kennisclips? We springen in op de ervaring die jullie met video hebben en waar jullie je prettig bij voelen. 

 

Spreekt dit concept je aan en wil je meer weten? Neem contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Terug naar blog