Utrecht University

De Utrecht University en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) bestaan 385 jaar. Ze vieren bijna vier eeuwen wetenschap tijdens de jaarlijkse geboortedag, ofwel de Dies Natalis. Een bijzondere mijlpaal in een bijzondere tijd. De Domkerk was altijd hét decor van deze jaarlijkse viering. Dit jaar gaat alles net even anders dan anders. Daarom stemden beide organisaties in met een feestelijke film ter vervanging van deze, normaliter, fysieke viering.

Na een verkennend gesprek stelden we voor om ook inhoudelijk met ze mee te denken. En dat was nou precies de insteek waar ze op hoopten. Ze wilden graag geprikkeld worden met creatieve ideeën. We begonnen met een interne brainstorm sessie. De post-its werden uit de kast getrokken en we gingen aan de slag. Na 1,5 uur tijd hadden we een aantal kanshebbers uitgewerkt.

 

Het gekozen concept bestond uit een boottocht door de oude grachten van Utrecht die ons leiden langs een aantal historische locaties. Onze host, Naomi, wist dit mooi aan elkaar te praten en het lokale karakter van Utrecht University en het UMCU te benadrukken. Om dit verhaal nog meer kracht bij te zetten schakelden we Loekie in, een rasechte Utrechter. Hij is bekend van items over de Gemeente Utrecht.

Een mix van toespraken, interviews, muziek en creatieve items typeren de film. Naast deze film worden ook onderdelen als losse items gebruikt. Op die manier heeft de film een nóg groter bereik dan beoogd.

 

De film symboliseert de leus van het lustrum: 'Morgen maken we samen'. En dat deden we! Binnen twee maanden tijd produceerden we deze 45 minuten durende film. Daar zijn we onwijs trots op. En onze opdrachtgevers ook! We kregen zelfs een taart en speciale UU-truien opgestuurd. Voor ons een fijne eerste kennismaking met deze Utrechtse grootheden. En hopelijk het begin van een mooie samenwerking.