Ultimaker

High tech bedrijf Ultimaker maakt 3D-printers en groeit snel in deze bijzondere booming business. Het is zelfs een van de snelst groeiende organisaties van ons land. Inmiddels hebben ze vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Ultimaker zit - net als die van ons - in Creative Valley, gelegen aan het Centraal Station van Utrecht. Wij mochten voor hen nadenken over een aantal films van een grote beurs in Frankfurt: FormNext. Met een team van twee (cameraman en regisseur) reisden we per trein af naar het financiële hart van Duitsland. In twee dagen filmden we materiaal voor een reeks van negen films. Een intensieve klus, want de deadline van de oplevering stond al op de volgende dag. Deze opdracht was het begin van een sterke relatie met Ultimaker.

 

THE MAKING OF

De tijd van onze treinreis naar Frankfurt benutten we goed om de laatste puntjes op ons voorbereidend werk te zetten. Bij onze aankomst keken we onze ogen uit op de FormNext beurs, die in praktijk nog groter bleek dan we hadden gedacht.

Het videomateriaal dat we daar in twee dagen schoten, had een strakke deadline. Diezelfde avond toverden we onze hotelkamer om tot edit room en sloten ons met een aantal bakken koffie op. In de late - of vroege - uurtjes was de klus dan eindelijk geklaard om de volgende dag een aantal films te kunnen opleveren. Via korte lijntjes werd er snel geschakeld met de opdrachtgever.

FILM MET STRAKKE DEADLINE

Eén van de films die wij in verband met de strakke deadline in enkele uren hebben gemonteerd, is die hiernaast. We hielden een interview met één van de mensen van het Ultimaker team. Paul vertelde over het belang van materialen in 3D-printing en wat bezoekers van de FormNext beurs konden verwachten.

REVIEW

Het team van Ultimaker was erg te spreken over de resultaten. "Het ziet er echt heel mooi uit. Met name de kleuren vinden we prachtig", aldus Jeanine Graat. Daarnaast werden onze flexibiliteit en kwaliteit ook zeer gewaardeerd. Ook werd het fijn gevonden dat we een hele reeks films hebben kunnen schieten in zo'n korte tijd voor de opnames (en oplevering). Als kers op de taart liet Ultimaker ons weten dat één van hun Franse partners onze gegevens hebben opgevraagd, omdat ze onder de indruk waren van ons werk. Trop cool!

"Het is een hele leuke club met jonge, enthousiaste mensen met veel passie voor het vak."

Maayke van Remmen - marketeer bij Secura