Radboud Universiteit

Mini docu

Het belang van biodiversiteit; dat is wat we over wilden brengen in deze film voor de Radboud Universiteit. Hoe we dat gedaan hebben? Door aan de ene kant de gepassioneerde ecoloog Constant Swinkels aan het woord te laten die ons uitleg geeft over biodiversiteit. Aan de andere kant maakten we gebruik van gave cameratechnieken.


Constant neemt je mee in de wereld van kleine beestjes die een grote impact hebben op ons ecosysteem. Je kijkt door een vergrootglas naar ons prachtige Nederlandse landschap. Wij kwamen met speciale macrolenzen heel dichtbij deze krioelende insecten en zoomde uit op de groene Nijmeegse dijken door middel van dronebeelden. Het resultaat: een mix tussen een educatieve film en natuurdocumentaire. Wij zijn er trots op!


Het doel van de film was het overbrengen van een boodschap om onderzoekers, studenten en de maatschappij te informeren over het belang van onderzoek naar biodiversiteit. Onze creative ging met deze informatie aan de slag en maakte een concept waarin de insecten en bloemen centraal stonden. Mother nature; dat is waar het over moet gaan. Samen met de cameraman werd er een shotlist gemaakt en uitgezocht welke apparatuur voor dit project nodig was. Tijdens de opnames maakte de drone vlieger grootse beelden van de dijken , ging de cameraman met een Laowa probe lens door het gras en regisseerde de regisseur de bloemetjes en de bijtjes.

 

Een concept waarin de insecten en bloemen centraal staan.

Vraag een offerte aan
Terug naar portfolio