Recruitment-video

Meer weten? Neem contact op!

Laat een recruitment-video maken om de perfecte kandidaten voor jouw organisatie te vinden. Laat zien wat voor een bedrijfscultuur en werksfeer er heerst, wie de toekomstige collega’s worden, en naar welk type werknemer je op zoek bent. Kortom, in een recruitment-video laat je zien waarom het zo leuk is om voor jouw organisatie te komen werken! 

 

Een goed voorbeeld van wervingvideo's zijn de commercials van defensie. Hierin wordt direct duidelijk uit welk type hout de kandidaten gesneden moet zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om te laten zien wat de sollicitant kan verwachten van de functie. Hierdoor krijgt de sollicitant in slechts enkele minuten een compleet beeld van de organisatie en de beschikbare functie. 

Naast dat je in een wervingsvideo dingen makkelijker kunt overbrengen dan in een geschreven vacature, wordt een recruitment-video met name ingezet voor het werven van jong talent. Deze generatie is namelijk opgegroeid met video en zullen een professionele recruitment-video zeker waarderen!

Bovendien onderscheid je je natuurlijk van bedrijven zónder wervingsvideo en wordt een recruitment-video veel vaker gedeeld op social media dan vacatureteksten. Hierdoor neemt het (gratis) bereik van de vacature enorm toe. De kans dat de perfecte kandidaat zich aanmeldt, wordt dan alleen maar groter. Lees in een van onze blogs meer over de voordelen van video marketing.

Lisa vertelt hoe een dag als wijkverpleegkundige bij haar eruit ziet.

Een recruitment-video laten maken? Hier moet je op letten. 

Het belangrijkste van een goede wervingsvideo is dat de boodschap authentiek en echt overkomt. Kandidaten prikken namelijk snel door gelikte informatie heen. Bovendien stel je de toekomstige werknemer teleur wanneer er een verkeerd beeld van de bedrijfsidentiteit gegeven wordt. Wees dus vooral lekker jezelf!

Daarnaast is het ook belangrijk om de wervingsvideo af te stemmen op de doelgroep. Maak daarom geen algemene video, maar spits hem toe op een specifieke vacature. Een wervingsvideo voor een HR-medewerker kan bijvoorbeeld compleet anders zijn dan wanneer je opzoek bent naar een IT-specialist. Neem een kijkje in ons portfolio voor meer voorbeelden van een recruitment-video! 

Wil je ook een recruitment-video laten maken die helpt bij het vinden van de beste werknemers? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die we kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact op! Of neem een kijkje op onze FAQ pagina.

Meer weten? Neem contact op!
Terug naar diensten