Wees jezelf! Ook in een bedrijfsfilm

door - Orange Films

Orange Films

Als we een bedrijfsfilm opnemen komt het vaak voor dat onze klanten een beetje huiverig zijn om voor de camera te verschijnen. Zenuwachtig om hun verhaal te vertellen. Cameraschuw eigenlijk. Dat begrijpen we goed.

Het kan behoorlijk imponerend zijn om in de spotlights voor een grote camera je verhaal te vertellen. Mensen willen dan nog wel eens dichtklappen. Van de zenuwen vergeten ze compleet wat ze willen vertellen. Ineens begrijpen ze hoe acteurs zich voelen wanneer ze hun tekst vergeten. Begrijpelijk, maar volgens ons eigenlijk helemaal nergens voor nodig.

Een bedrijfsfilm is volgens ons namelijk de enige soort film waar geen acteurs voor nodig zijn. Het idee is immers dat je met een bedrijfsfilm je eigen unieke verhaal vertelt. Je hoeft dus helemaal geen acteur te zijn. Je bent gewoon jezelf. Een bedrijfsfilm met acteurs gaat niet over wie je écht bent en waarin jij je van anderen onderscheidt. Dus wees niet bang om je verhaal te vertellen. Wees niet cameraschuw. Wees jezelf! Ook in een bedrijfsfilm.

Terug naar blog