Lang leve de eeuwige student!

door - Orange Films

Orange Films

Bij Orange Films hadden we deze week bijzonder bezoek. Een groepje aankomende studenten communicatiewetenschap kwam bij ons over de vloer in het kader van de introductie van de Radboud Universiteit.

Met veel plezier hebben we hen over ons vak en onze eigen studententijd verteld. Daarna hebben we de studenten, ondanks de overduidelijk aanwezige katers, zelf aan het werk gezet. In korte tijd hebben de ze zelf een introductiejournaal vormgegeven en opgenomen. Door ze zelf aan het werk te zetten, wilden we de studenten laten zien dat je vooral veel leert door gewoon nieuwe dingen te doen.

Het is nog niet zo lang geleden dat wij zelf in de collegebanken zaten. Ook wij weten nog precies hoe het is om in de startblokken te staan, terwijl je geen idee hebt waar de finish precies ligt. Want als we iets geleerd hebben van onze studententijd, is het dat je niet kan voorspellen waar je daarna terecht komt. Maar in de tussentijd kun je jezelf natuurlijk wel blijven ontwikkelen. En daarom lieten we de nieuwe studenten een introductiejournaal maken. Omdat je ervan leert iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan.

Bij Orange Films leren we zelf ook nog iedere dag nieuwe dingen. En gelukkig maar. We geloven dan ook dat je nooit echt bent uitgeleerd. Ook na je studietijd is het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. In feite ben je eigenlijk nooit echt afgestudeerd. Je bent dus gewoon een eeuwige student en daar mag je best een beetje blij mee zijn. Want als je jezelf niet ontwikkelt sta je stil. En stilstand resulteert uiteindelijk in achteruitgang. En daarom zeggen we bij Orange Films: lang leve de eeuwige student!

Terug naar blog