Camera, LIGHTS, action!

door - Orange Films

Orange Films

Heb je je wel eens afgevraagd hoe high end zich onderscheidt van amateur videografie? Een professionele film valt of staat met het licht. Goed licht wordt voor ons steeds belangrijker. De camera’s en lenzen worden immers steeds beter, waardoor amateurs professioneler worden en de kwaliteit van het beeld een vlucht neemt. Wij zijn een filmproductiebedrijf en moeten ons blijven onderscheiden. Met licht kunnen we dat onderscheid maken.

We investeren op verschillende manieren in licht. Zowel in onze vaardigheden als de gear die we dagelijks gebruiken. Wist je dat een goede lamp evenveel kost als een kleine auto? Bizar, maar waar. Inmiddels hebben we veel licht tot onze beschikking waar we geregeld nieuwe opstellingen en technieken mee uitproberen. Uitgeleerd zijn we immers nooit. We stellen je graag voor aan onze persoonlijke favorieten:

 

Aputure LS C300X

Een beauty van een lamp. En mooier nog, het maakt de mensen die we filmen knapper. Met deze sterke bi-color lamp bootsen we verschillende dagdelen na. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht in de ochtend, of juist heel erg wit licht voor een beauty-shot.


 

 

Flags

Vlaggen? Ja, je leest het goed. Met deze kanjers weren we ongewenst licht. Zonlicht is soms een spelbreker. Die weren we dan met onze flags. Of we gebruiken het juist om ons eigen licht wat meer vorm te geven. Een gezicht wel belicht, maar het bureau waar de persoon aan zit juist niet. Als we het op set over ‘negativ fill’ hebben, dan weet je dat deze bad boys hun opwachting maken.

 

 

Aputure MC 4-Light Travel Kit

We gaan op reis en nemen mee.. de MC’s. Met deze lampen geven we onze achtergrond karakter. Je hebt verschillende kleuren en standen. We bedienen ze op afstand. Met onze iPad stellen we elke lamp afzonderlijk in. We noemen dit ‘practical lights’.


 

 

Scrim

Diffuus, C-stand, Grip. Zegt je dit wat? Nee? Dan verdient dit wat uitleg. Dit zijn tools om te gebruiken voor het licht. Wij gebruiken het allemaal in combinatie met onze scrim. Dat is een groot doek dat sneller op te zetten is dan een willekeurige opgooitent. Als de zon in volle glorie schijnt dan maken we dat licht zachter met dit scherm. Of we laten het juist reflecteren via het ‘bounce’ doek.

 

 

Met deze nieuwe aanwinsten maken we onze filmmakers meer dan blij. Zij kunnen niet wachten deze nieuwe apparatuur en technieken in de praktijk toe te passen. Binnenkort zullen we ze uitdagen om het beste uit zichzelf te halen tijdens een creatieve challenge. Nieuwsgierig? Houd onze sociale media kanalen (InstagramFacebookLinkedIn) daarom goed in de gaten!

 
 
Terug naar blog